Hótalpazás

Egynapos hótalpas túra Ausztriában: STUHLECK

Egynapos hótalpas túra Ausztriában a Stuhleck 1872 méter magas csúcsára.



2017. Január 21.

8.900 Ft/fő


Ausztria egyik, a magyar síelőknek ismert területére invitálunk, a Semmering régióba, egy látványos téli túrára, ami a közeli hóbiztos pályáival kedvelt úti cél, a magyar síelők körében. Ettől nem messze húzódik a Stuhleck régió, ami már nem csak a siklás szerelmeseinek, hanem a túrázóknak is nyújt kiváló terepeket. A csúcsról tökéletes a kilátás a közeli hegyekre, a Rax, és a Schneeberg vonulataira, de látszanak a távolabbi Hochschwab havas ormai is. A bércen büszkén álló, hangulatos menedékházban a helyi gasztronómiába is bepillantást nyerhetünk.

Részletes program

Hajnalban indulunk Budapestről, Győr, Mosonmagyaróvár, Eisenstadt útvonalon, így a Spital am Semmering falucska sípályájának tövébe kora délelőtt megérkezünk. Itt a szükséges felszerelésünket magunkhoz vesszük, megismerkedünk a hótalpak használatával, majd a völgy vége felé vesszük az irányt. Utunk 850 méterről folyamatosan emelkedik a behavazott fenyvesek között, aztán lassan elérünk néhány kisebb tisztást, ahonnan a környező hegyek is feltűnnek. A Karl Lechner háznál pihenünk (1450 méter), energiával újra töltődve leküzdjük a következő 400 méteres szintkülönbséget. A gerincen már teljes körpanoráma fogad, ezért a látványban gyönyörködve könnyedén tesszük meg az utat az 1782 méteren álló csúcskeresztig, valamint a mellette álló menedékházig. A jól megérdemelt túrós és almás rétesek elfogyasztását követően elkezdjük az ereszkedésünket a közeli sípályák irányába. Lefelé a kitartásé a főszerep, komótosan beérkezünk a fenyvesek vidékére, napnyugtára újra a buszuknál találjuk magunkat. Budapestre a késő este érkezünk vissza. (Táv: 12 km – Szintemelkedés: 930 méter)

Mikor és mennyi?

Időpont: 2016. február 20. (szombat)
Részvételi díj: 8.900 Ft/fő

Szükséges felszerelés

Nézd meg a kisfilmet itt!

Utazás

Létszámtól függően 50 vagy 30 személyes, kényelmes autóbusszal, esetleg kisbuszokkal utazunk. Így 100%-os az indulás!!! A buszon utazók nagy része síelni jön a Stuhleckre. A hótalpazók létszáma maximum 20-30 fő lesz, szóval nem 45 fős tömegben kell túrázni!!!

Költség

8.900 Ft/fő

Költség tartalmazza

Költség nem tartalmazza