Hótalpazás

Dachstein hótalpas túra

Tél, hó, Ausztria - háromnapos" fennalvós" hótalpas túra



Mi vár itt ránk? Különleges magashegyi hótalpas túrák, csodás panoráma, hütte hangulat. 
Hol? Ausztria egyik legszebb részén, a Dachstein régióban.

Dachstein hótalpas túra

Részletes program

Péntek: Jó korán kiautózunk az óperencián túlra, egészen a Hallstatt melletti tóhoz. Minden felszerelésünket, jó meleg téli ruháinkat, sőt a bulizós jelmezünket is felvitetjük a felvonóval jó magasra, egészen a hüttéig. Mi is azzal megyünk, ne ijedj meg! Bepakolunk a házba, átöltözünk, és már indulunk is egy kis délutáni-esti (éji) hótalpazásra. A Taubenkogel (2300 m) szép cél mára. Havas hullámzás, friss-hideg levegő, mintha a felhőben járkálnánk. Alattunk pedig ott fénylik a Hallstatti tó. Sötétedés után érünk vissza ezüstös holdfényben.  Vacsi, sör, és indulhat az ismerkedési est, vetélkedővel. Nem kell korán lefeküdni, de korán kell kelni.

Szombat: Ma egy szép egésznapos túra vár ránk, felfedezzük a hegy fennsíkját, és megtámadjuk a csúcsot. Keresztben átgyalogolunk egészen a Simonyhüttéig. Itt lehet egy jót levesezni, erőt gyűjteni a csúcshoz, ami kemény dió, de megéri a küzdést. Talán 3000 méterig is feljutunk. Visszafelé már lehet hógolyózni, bukfencezni…  Ma este búcsúest lesz, ehhez hoztuk a jelmezt.

Vasárnap: Reggeli után összepakolunk, és egy fél napos túrára megyünk a hütte másik oldalán. Újra élvezhetjük a természet lenyűgöző szépségét, a tó szinte tükörként csillogtatja a napsütést.Ebéd után levonózunk, és elindulunk hazafelé. Szép volt ez a 3 nap, igazi téli élmény-gyűjtés.

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. Március 10-12. (péntek-vasárnap)
Részvételi díj: Hamarosan

Szállás

Matraclágerében. A szállásterem nem fűtött, jó hálózsák nagyon ajánlott. Étkezési, fürdési lehetőség térítés ellenében van.

Utazás

Kényelmes 9 fős kisbuszokkal.

Költség

Hamarosan

Költség tartalmazza

Költség nem tartalmazza