Hótalpazás

Hótalpas túra Erdélyben: Padis-fennsík

Életed egyik legszebb téli túrájára jöhetsz velünk ezen a télen a Pádis-fennsíkra



2017. Február 15. – Február 19.

44.900 Ft/fő


Csodálatos mesevilág, elvarázsolt tájak, szakadékok, barlangok, földalatti patakok, befagyott vízesések, hatalmas fenyvesek, hegyi rétek, sok-sok hó és hótalpak várnak Téged, Erdély egyik legszebb és legváltozatosabb hegységében!

 

Részletes program

Szerda: Indulás késő este, utazás Nagyvárad majd Belényes irányába.

Csütörtök: Érkezés reggel a fennsík lábához a nagyszerű Boga-völgybe, ahol buszunkat is hagyni fogjuk. Mire reggelinket, teáinkat és kávéinkat elfogyasztjuk, már várni fog minket az a szánkó, ami felröppent minket a Pádis-fennsík csodás fenyvesei közé. A turistaházban szintén várni fogják a csapatunkat némi lélekmelegítővel. :) Elfoglaljuk a szobáinkat és  kis pihenő után, bemelegítő túrára indulunk az Elveszett  Világ nevű kísérteties részre. Elveszett Világ? Tényleg az! Még nyáron sincs madárcsicsergés, nemhogy februárban és nem ajánlott letérni az ösvényről – igazi felfedezőút. Aztán utána a szomszédos Ponor-rétre hótalpazunk át, ami a hegység egyik legszebb, legnagyobb és legmegnyugtatóbb rétje. Ott érezhetjük milyen az igazi szabadság! Mire visszaérünk a szállásra el is készül a finom meleg vacsora, hogy utána már csak a jókedvnek és pihenésnek szenteljük a napot.

Péntek: Reggel Csodavár majd Galbina-szirt meghódítására indulunk. Csodavárban szó szerint csoda vár minket! A hatalmas sziklafalakat és Közép-Európa legnagyobb barlangnyílását (76 m magas) felülről biztosan láthatjuk, lentről testközelből pedig az időjárástól és hó mennyiségétől függően. Ha szerencsénk van, hatalmas földalatti barlangban a benne hömpölygő vagy fagyott folyó mentén túrázhatunk. Ezután döbbenetes méretű sziklafalak között, majd egy teljesen elzárt dolinába vezet az utunk. Mindezt természetesen felülről a sziklafalak tetejéről is megcsodáljuk mintegy 150 méter magasságból. Aztán tovább haladunk a csodálatos kilátást ígérő Galbina-szirt irányába, közben nagyszerű erdőkben kapaszkodunk felfelé az Eszkimó-jégbarlanghoz. A barlangban még nyáron is 0 fok körül van a hőmérséklet és akkor is sok jég találgató benne. Tovább haladva, közben már őserdei ösvényeken, hirtelen kiérünk a Galbina-szirtre (1234 m). Ott hihetetlen panoráma fogad minket! Nemcsak a magunk mögött hagyott túra útvonalát, hanem a Pádis teljes északi és nyugati részét is beláthatjuk onnan! Csúcscsokink és csúcs-lélekmelegítőnk elfogyasztását követően a hideg miatt 0,01 másodperc múlva már úton is leszünk a meleg vacsora irányába. Lefekvés előtt, megpróbáljuk feldolgozni a nap élményeit...:)

Szombat: Reggeli után az előző napnál lazább felfedezőtúrára indulunk. Elsőként a közeli Glavoi-réten hótalpazunk keresztül. Itt szoktunk nyáron sátorozni, sok-sok más túrázóval együtt. Aztán tovább haladunk gyönyörű tájakon keresztül a Pádis menedékházhoz, hogy onnan felmásszunk a Mócok templomához (1466 m). A kilátás páratlan, mindenki szerint megéri a fáradságot a kitérő! :) Délután hótalpaink segítségével, Bogakő irányába vesszük az irányt, hogy felülről megcsodálhassuk a hegység legnagyobb karsztképződményt a Boga-csűrt. 200-250 méter magas sziklafalak tetejéről, lélegzetállító látványban lesz részünk. Innen végig lefelé haladva, érkezünk meg már sötétedés után a turistaházba. Vacsora után búcsúestét csapunk! :)

Vasárnap: Időjárás és a csapat túrakedvétől függően lemehetünk a fennsíkról szánkóval és túraútvonalon is. Ha a szánkót válasszuk, hazaúton megállunk még Nagyváradon egy kis városnézésre....

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. február 15-19. (szerda este-vasárnap)
Részvételi díj: 44.900 Ft/fő

Szállás

Csodavár Turistaházban fogunk lakni 2 és 4 fős szobákban, ami a hegység egyik legszebb és legtöbb látnivalóban bővelkedő részén található. Ágyneműt kapunk, törölközőt kell hozni, fürdő, WC, fűtés van a házban, étkezni lehet hozott és ott rendelt ételből is (gázfőzőzni a házban nem lehet). Reggelit és 3 fogásos meleg vacsorát lehet rendelni a ház éttermében. (Előre kell jelezni nekünk emailban!) Büfé is van a házban. :)

Utazás

Kényelmes kisbusszal a Padis-fennsík lábánál található Boga-völgyig, onnan szánnal húznak fel minket és csomagjainkat a turistaházig. Ez utóbbi kb. két órás kalandos utazás lesz, érdemes jó melegen felöltözni. :)

Mivel utazunk?

Kisbusz Utazas 1Kisbusz Utazas 2Kisbusz Utazas 3

Költség

44.900 Ft/fő

Költség tartalmazza

Költség nem tartalmazza