Hótalpazás

Zakopane és a Lengyel-Tátra: Téli túra hótalppal

A behavazott Magas-Tátrába és Zakopánéba hívunk egy izgalmas téli túrára!



2017. Február 03. – Február 05.

29.900 Ft/fő




A Magas-Tátra északi, azaz lengyel oldalára hívunk Téged február elejére hótalpazni! Ha velünk jössz, számtalan kalandban lehet részed, melyekre sokáig emlékezni fogsz. Esténként megkóstolhatod helyi ízeket, egy vidám csapattal megismerheted Zakopanét, annak minden bájával és izgalmával együtt, napközben pedig a csodás Lengyel-Tátrában túrázhatsz a nagy hóban, nemcsak a völgyekben és erdőkben, hanem a Tátra egyik főgerincén is, ahol felejthetetlen kilátásban gyönyörködhetsz!

 

Részletes program

Péntek:

Indulás hajnalban, hogy már az első napon is egy teljes értékű túrával gazdagíthassuk élménytárunkat. Délelőtt kilenc óra környékén, - útban Zakopane felé -, Donovalynál, úgy megtetszenek a behavazott hegyek és fenyőerdők, hogy egy hirtelen kézifékes balkanyarral ébresztjük a buszon alvókat. Miután mindenki felocsúdott álmából, már azon kapjuk magunkat, hogy egy szépséges völgyben kapaszkodunk felfelé hótalpaink segítségével. Mire bemelegszünk, már a Nagy-Fátra gerincén élvezzük a kilátást az Alacsony-Tátra irányába. Lelkesedésünket tovább fokozza, hogy egészen az 1402 méter magas Zvolen csúcsig túrázunk. A fantasztikus körpanoráma magáért beszél, hegyek és erdők minden irányba, amíg a szem ellát. A csúcscsokik gyors elpusztítását követően, nagy lendülettel hótalpazunk lefelé Donovalyba, ahol már vár ránk a forralt bor és egy forró, finom leves. Utazásunkat már sötétben folytatjuk tovább a Magas-Tátra fővárosába. A szálláson már kész vacsora fogad minket. A helyi finomságok elfogyasztását követően, jól fog jönni egy kis levezető esti séta Zakopane híres és hangulatos sétálóutcáján, ahol akár a forró sört is megkóstolhatjuk.

Szombat:

A bőséges reggelit követően egy hatalmas kabinos felvonó repít minket a Magas-Tátra főgerincére, egészen a 1987 méter magas Kasprowy-hegyre. Onnan tiszta időben beláthatjuk az egész Tátrát és Zakopane környékét. Miután jóllaktunk a sült galambok sokaságával, útnak indulunk az ezer éves határon, azaz a főgerincen. Egyik irányba Lengyel hon a másikba Felvidék, mögöttünk a felvonó, előttünk pedig a hegy, melyet hótalpainkkal meghódítani készülünk. Amint ezt a feladatot is sikeresen teljesítettük, lejjebb ereszkedünk a szélvédettebb északi oldalba. Hatalmas hóban, sokszor el-elsüllyedve ereszkedünk le a Zubrowkát és más finomságokat rejtő, 1500 méteren felépült Murowaniec turistaházhoz. Ott fél órás ebédszünetet tartunk, majd tovább ereszkedünk lefelé, miközben többször csodás kilátás kísér minket. Később szép havas erdőkben vezet az út és mire visszaérünk Zakopanéba, már teljesen besötétedik. Este maradék energiáinkat felhasználva, a városközpontban becsatlakozunk valamelyik lengyel buliba...

Vasárnap:

Miután ismét teletömtük a bendőnket, búcsút intünk vendéglátóinknak és egy lazább „levezetőtúrára” indulunk. Ellátogatunk a Tátra leghíresebb tavához a Morskie Oko-hoz, ahol annak idején II. János Pál Pápa is járt. Az 1400 méter magasan fekvő tóhoz egy hatalmas és hosszú völgyben fogunk felsétálni, de aki szeretne, akár lovas-szánnal is nekivághat. A hatalmas tó mesés környezetben található, 2000-2400 méter magas hegyek koszorújában. Az újabb élmények feldolgozására a helyszínen sajnos már nem lesz időnk, mert délután kiengedjük a kéziféket, hogy visszaguruljunk Budapestre, hogy elérjük a későesti tömegközlekedéseket.

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. Február 3-5. (péntek-vasárnap)
Részvételi díj: 29.900 Ft/fő

Szállás

Képek a szállásról

Zakopane-biliardZakopane-ebedloZakopane-konyhaZakopane-panzioZakopane-szobaZakopane-szoba1Zakopane-szoba2Zakopane-szoba3Zakopane-szoba4

Zakopane-szoba6Zakopane-szoba7Zakopane-szoba8Zakopane-szoba9

Utazás

Költség

29.900 Forint

Költség tartalmazza

Költség nem tartalmazza