Hótalpazás

Hótalpas túra és síelés a Déli-Kárpátokban

A tél egyik legszebb túrája és síelése a csodás Kárpátokban: Bucses, Csukás és a Keresztény-havasok



2017. Január 25. – Január 29.

44.900 Ft/fő




A tél egyik legjobb túrájáról érdemes tudni, hogy Európa egyik legszebb szegletében lesz. Járunk majd hótalpainkkal 2000 méter feletti magasságban, ott, ahol már erdő sincs, de vannak zergék, ragadozó madarak és gyönyörű panoráma minden irányban, ahol meg van, ott őserdő található, sok száz éves fenyőkkel, még felfedezésre váró helyekkel. Közben aki szeretne és tud is síelni, az kipróbálhatja Románia legnagyobb és legjobb sípályarendszereit. Majd Erdély legnagyobb városát, Brassót is bejárjuk, közben megkóstoljuk a helyiek aprópecsenyéjét! Kalandjainkat tovább folytatjuk egy igazi földi paradicsomban a Csukás-hegységben.

 

Részletes program

Indulás szerdán késő este, éjszaka a buszon a Szeged, Arad, Déva, Brassó útvonalon.

Csütörtök:

Feledhetetlen élményeinket és az első hótalpazásunkat a Brassóhoz közeli Keresztény-havasokban kezdjük. Legmagasabb pontjáról az 1799 méter magas Postavaruról, tiszta időben beláthatjuk a környező hegységeket. Ezek a Csukás-hegység, Nagykő-havas, Baiului-hegység, Bucsecs-hegység, Királykő, Persány-hegység valamint a Brassót és a Barcasági-medencét. A síelők egy új és nagyon jó 21 km-es pályarendszert tesztelhetnek, míg a csapat nagyobbik része túrázik. Az első hótalpas és sí kilométerek valamint az első pohár forralt bor után, rövid buszozással érkezünk Négyfaluba, ahol a szállásunk is lesz. Ott már meleg vacsorával és pálinkával várnak minket vendéglátóink, hogy aztán minél jobban kipihenhessük ezt a fárasztó napot.

Péntek:

Reggel elutazunk Busténybe (30 km), innen kabinos felvonóval megyünk fel a Bucses-hegység fantasztikus fennsíkjára hótalpazni, 2200 méteres magasságba. A Babele turistaháztól indul túránk. Első látnivalónk egy érdekes sziklaképződmény lesz, mely a Szfinx nevet kapta. Innen a 2284 méter magasan büszkélkedő Hősök keresztje emlékmű felé menetelünk, ami egy monumentális kereszt. Hatalmas méretei és merészen megválasztott felépítése miatt megérdemli a megtekintést. Tovább haladva a megkezdett úton, olyan érzésünk is lehetne, mintha Skócia legcsodásabb hegyvidékein járnánk, ráadásul télen. Ha az időjárás engedi, akkor viszonylag kis energia-befektetéssel el is érhetjük a legmagasabb csúcsot, az Embert (Omul), ami 2505 m magas. Aki síelni szeretne az Sinaia síterepén találhatja magát a délelőtt folyamán, ahol 2000 méteres magasságban fekszenek a pályák. Ez a terep számít Románia egyik legjobb és legmagasabban fekvő síterepének és 17 km-nyi jól karbantartott pályát és új felvonókat próbálhatunk ki. Túra és síelés után kora este beugrunk Brassóba, Erdély legnagyobb és egyik legszebb városába. Megnézzük a Fekete templomot, főteret és, hogy milyen a kilátás a város fölé magasodó Cenk-hegyről (955 m). Természetesen megkóstoljuk a brassóiak apró pecsenyéjét, Bucsecs és Csukás sörökkel.

Szombat:

Ezen a napon a nagyon ritkán látogatott, egyáltalán nem ismert és mégis mindenféle természeti csodákban bővelkedő Csukásba indulunk hótalpas túrázni. Olyan érzésünk lesz, mintha egy hatalmas arborétumban vagy akár a földi paradicsomban járnánk. A pásztorokat leszámítva élő emberrel nem, viszont érdekes és látványos sziklaképződményekkel és „medvékkel” annál sűrűbben fogunk találkozni. A hegység legmagasabb pontja 1954 méter magas, páratlan szépségű hely. Aki szereti a természetet és a túrázást, annak ezt látnia kell! A síelők ezen a napon Predeal vagy Azuga sípályáit használhatják, de lehetőségük lesz valamelyik előző napi pályarendszeren is síelni, ha nagyon megkedvelték azt. Este a szálláson búcsúbulit csapunk...:)

Vasárnap:

Pihenésképpen, hazautazás közben megnézzük a híres Vajdahunyadi várat, mert az jó Nekünk! Érkezés az esti órákban, könnyes búcsú, puszik és erős kézfogások közepette…

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. január 25-29. (szerda este - vasárnap)
Részvételi díj: 44.900 Ft/fő

Szállás

A szálláshely szolgáltatásai:

Utazás

Kényelmes mikrobuszokkal.

Költség

44.900 Forint

Költség tartalmazza

Költség nem tartalmazza