Hótalpazás

Kétnapos hótalpas túra a Raxon

Találkozzunk Ausztriában egy látványos hótalpas túrán a Rax-fennsíkon, januárban!



2017. Január 21. – Január 22.

22.900 Ft/fő




Raxalpe, az egyik legkeletibb 2000-es az Alpokban – hazánkhoz legközelebbi, változatos és sziklákban leggazdagabb, sok klettersteig (via ferráta) úttal rendelkező hegye – a bécsiek legkedveltebb kiránduló helye. Ide hívunk Téged is, február végére tervezett hótalpas túránkra. Az sem baj, ha nem próbáltad még, ezt a jellegű téli mozgást, gyorsan bele lehet tanulni! Ne ülj otthon, gyere velünk!

 

Részletes program

Szombat kora reggeli indulunk Ausztria irányába, hogy a nap oroszlánrészét már a havas hegyek birodalmában töltsük. Egy rövid útközbeni pihenőt követően érkezünk meg a Rax felvonó alsó állomására. A hótalpakat és a kétnapi felszerelésünket magunkhoz vesszük, és a kabinos felvonóval néhány perc alatt már 1600 méteren találjuk magunkat. Itt lepakolunk a szobáinkban, felkészülünk a túrára. Megismerkedünk a hótalpak használatával és a környék felfedezésére indulunk. A házból kilépve igazi magashegyi téli mesevilágban találjuk magunkat. Behavazott fenyvesek, a nagy fehérség – hó és hó mindenhol. A gerincen haladunk egyre feljebb, kanyarogva a fenők között, és nemsokára már az Ottó menedékház mellett tapossuk a havat. A következő pihenőnk a Nagy Pokol-völgy feletti kilátó, ahol jó idő esetén a szomszédos csúcsokkal is szemezhetünk. Innen a saját csúcsunk meghódítása következik, visszafelé a Preiner Wand (1738 m) csúcskeresztjéhez túrázunk fel. Levezetésképp még betérünk a közeli menedékházba, majd vacsorára visszaérünk a Rax felvonóház feletti szállásunkra. Délutánra a síelők, és az egynapos kirándulók már lemennek, így a kellemes nyugalom járja át a házat és környékét. A napnyugtát már itt várjuk be :) Ezután nem maradhat más, csak a gasztro élmények, és a pihenés.
Szállás: a felvonóház étterme feletti panzió fűtött, fürdőszobás, hangulatos szobáiban. 
(Táv : 10-12 km , szintemelkedés: 400 méter)

Vasárnap, a bőséges reggeli után a ház mellett rostokoló hótalpakra pattanunk. Célunk a Rax felső gerince. A fenyvesek vidékén áthaladva az első állomásunk a Dimbacher ház (1477 m), majd innen egy meredekebb szakasz után kitárul a táj. Magashegyi környezetbe érkezünk, és a fennsíkos vidékre kiérve már nincs messze a Scheibwald 1948 méteren levő gerince. Itt már teljes körpanoráma fogad, majd a Nemecek menedékhez érkezve megpihenünk a hegy tetején. A teaszünet után leereszkedünk a Seehütte felé. Innen a törpe- és az egyre nagyobb fenyvesekkel újra találkozva végigtekergünk a Seeweg útvonalon az Ottó ház, majd a felvonóház felé. Visszaérkezve még van időnk egy finom levesre, majd felszerelésünket összepakolva, levonózunk a buszunkhoz. Hazafelé már előkerülnek a hétvége történetei, és estére már Budapesten is vagyunk.
Szállás: otthon, a saját szobában.
(Táv : 14 km , szintemelkedés: 520 méter)

Mikor és mennyi?

Időpont: 2017. január 21-22. (szombat - vasárnap)
Részvételi díj: 22.900 Ft/fő

Szállás

A Rax-fennsík szélén, egy kellemes magashegyi panzióban. A szobák kétágyasak, hangulatosan berendezettek. A személyzet nagyon vendégszerető :).

Képek a szállásról

Rax Szallas 1Rax Szallas 2Rax Szallas 3Rax Szallas 4Rax Szallas 5Rax Szallas 6Rax Szallas 7Rax Szallas 8

Költség

22.900 Ft/fő

Költség tartalmazza

Költség nem tartalmazza