Hótalpazás

Egynapos könnyű hótalpas túra Ausztriában: SEMMERING

Egynapos ausztriai hótalpas túra a hó és a magas hegyek birodalmába



2017. Január 14.

9.900 Ft/fő


Ha még nem próbáltál télen túrázni, vagy csak szeretnéd magadon érezni a tél érintését egy könnyebb túrán, itt a helyed!
Ausztriába utazunk, hogy testközelből találkozzunk a hóval, a téli táj varázslatos hangulatával, az osztrák hütték világával. Túránk közben látványos kilátópontokat érintünk, bepillantva a magas hegyek téli világába!

Ne ülj otthon, gyere velünk!

 

Részletes program

Budapestről még bőven a sötétedés peremén indulunk Ausztria irányába. Mire a hegyek közelébe érünk, már a nap is kisüt (reméljük :)). Célunkhoz délelőtt érkezünk, az osztrákok és a magyarok között is népszerű területre a Semmering régióba (985 m). Talpainkat felébresztjük a pihenésből, megismerkedünk a használatával, és felcsatoljuk egyelőre csak a hátizsákunkra (a vállalkozó kedvűek fel is túrázhatnak hótalpakon). Kabinos felvonóval megyünk fel 1340 méterre, majd némi akklimatizáció (kávészünet) után a gerinc mentén haladunk. Első állomásunk egy látványos kilátó, amin rögtön körbe is pillanthatunk. Visszaereszkedve a hótól roskadozó fenyvesek közti kanyargunk, majd egy lelkesítő kapaszkodás után elhagyjuk a fenyőket, és az Erzkogel keresztje (1504 m) tűnik fel. Itt már teljes a körpanoráma, szépen látszik a Stuhelck, a Rax, és a Schneeberg vonulata is. Ezután már nincs messze a túra pihenőpontja, a Pollereshütte menedékház. A feltöltődés után elindulunk egy kellemes erdei ösvényen a fenyők és a völgy irányába. Kellemesen elfáradva érkezünk vissza a Zauberberg felvonó állomásához. Még lehetőségünk van betérni a sípálya hüttéibe, majd a sötétedés körül elindulunk hazafalé. Budapestre az esti órákban érkezünk vissza.

(Túratáv: 6 km, szintemelkedés fel: 230 méter/550 méter, menetidő 5-6 óra).

Mikor és mennyi?

Indulási időpont: 2017. január 14. (szombat)
Részvételi díj: 9.900 Ft/fő

Szükséges felszerelés

Nézd meg a kisfilmet itt!

Utazás

Létszámtól függően 50 vagy 30 személyes, kényelmes autóbusszal, esetleg kisbuszokkal utazunk. Így 100%-os az indulás!!! A buszon utazók nagy része síelni jön a Semmeringre/Stuhleckre.

Költség

9.900 Ft/fő

Költség tartalmazza

Költség nem tartalmazza